Отворен позив новинарима да се пријаве за медијска путовања у ЕУ

0

Пројекат „Пулс Европе – медијске посете ЕУ“ расписао је позив за учешће новинара у медијским путовањима. Позив ће бити отворен током читавог трајања пројекта, с тим што ће се листа земаља ажурирати свака три месеца. За период април-јул 2020. године планирано је да се медијске посете организују у следећим земљама: Немачка, Хрватска и Словенија, Француска.

Позив је отворен за све медије у Србији – националне, регионалне и локалне, електронске, штампане и интернет – уз услов поштовања Етички кодекс (Кодекс новинара Србије) и професионалних и етичких стандарда. Новинари који желе да учествују треба да поднесу предлог теме коју би обрађивали у појединачној земљи ЕУ и њен кратак синопсис, као и да добију дозволу редакције-надлежног уредника за одлазак на путовање. Пројекат ће обезбедити све трошкове путовања, боравка као и трошкове ноинарског рада у иностранству. Пријавни формулар доступан је овде.

Више детаља доступно је у Позиву за учешће.

Пројекат “Пулс Европе” почео је у фебруару 2020. и трајаће до августа 2022. године. Пројекат финансира Европска унија, а спроводи Гете институт у сарадњи са Независним удружењем новинара Србије и Центром за културну деконтаминацију.

Најмање 20 посета медија из Србије европским земљама биће организовано током пројекта. Медијске посете трају  четири дана током којих новинари реализују своје репортаже/прилоге. Учесници медијских добиће пуну организациону и логистичку подршку пројекта током медијских посета. Осим тих активности, планирано је организовање и неколико посета новинара из европских земаља Србији, као и више дебата о европским темама широм Србије.

 

Подели

Comments are closed.