Позив за писане доприносе Годишњем извештају о Србији за 2020. године – Политички, економски критеријуми и консултације о европским стандардима

0

Желели бисмо да вас обавестимо да Делегација Европске уније у Републици Србији почиње припреме за Годишњи извештај о Србији за 2020. годину. Као што је то била пракса у прошлости, желели бисмо да позовемо на подношење писаних доприноса цивилног друштва, како бисмо добили ваш став о темама обухвац́еним Извештајем.

Годишњи извештај за Србију за 2020. годину следиц́е сличну структуру као и извештај за 2019. годину. Према сваком од релевантних критеријума (политичким, економским критеријумима, као и европским стандардима), он ц́е проценити напредак који је Србија постигла од марта 2019. године. Напредак ц́е се мерити користећи критеријуме стварно донесених одлука, усвојених закона и степена њихових примене.

Делегација високо цени коментаре организација цивилног друштва као кључних партнера у процесу европских интеграција Србије. С тим у вези, веома су нам добродошли писани прилози о политичким, економским критеријумима и европским стандардима за Извештај о Србији 2020. године. Сматрамо да су ваши доприноси од највец́ег значаја за тачну анализу и дубинску процену.

Цео годишњи извештај о Србији за 2019. годину, као и комуникацију о политици проширења за 2019. годину можете пронац́и на следец́им веб страницама:

https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/sites/near/files/20190529-serbia-report.pdf

https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/sites/near/files/20190529-communication-on-eu-enlargement-policy_en.pdf

Били бисмо вам захвални уколико бисте могли да пошаљете своје писане прилоге до среде, 4. децембра 2019. године пре краја радног времена на следећу емаил адресу:

DELEGATION-SERBIA-EIE@eeas.europa.eu

Подели

Comments are closed.