Амбасадор Фабрици у Новом Саду на обележавању 30. годишњице „Жан Моне“ активности

0

Шеф Делегације Европске уније у Србији, амбасадор Сем Фабрици, присуствоваће догађају поводом обележавања 30. годишњице „Жан Моне“ активности. Церемонија и дебата са студентима одржаће се на факултету ФИМЕК у Новом Саду у понедељак, 20. маја.

Догађај ће отворити председница Савета универзитета Привредна академија, проф. др Маријана Царић, након чега ће се обратити ректор Универзитета проф. др Мирко Кулић и  амбасадор Фабрици. Фокус дебате биће на процесу европских интеграција Западног Балкана.

„Жан Моне“ активности су иницијатива којом се промовише изузетност у предавањима и научним истраживањима на пољу студија у области Европске уније на светском нивоу. Активности такође промовишу дијалог између акадамске заједнице и политичких актера, са циљем да се побољшају ЕУ политике.

Иницијатива је добила име по једном од оснивача ЕУ  и део је Ерасмус+ програма. До сада је кроз активности покренуто више од 5200 пројеката у преко 100 држава. Обухваћен је велики број области, попут историје, политике, економије, права и других дисциплина. У оквиру „Жан Моне“ активности, формирана је и снажна и динамична професионална мрежа на светском нивоу.

Подели

Comments are closed.