Безбедносна унија: Комисија испуњава задатке за безбедносне приоритете 2017

0

Европска комисија је поднела извештај о предузетим акцијама откако је председник Јункер одржао говор 2016. године о неопходности јачања безбедности на спољашњим границама ЕУ, побољшању размене информација између земаља чланица, затварања простора у којима оперишу терористи и спречавању радикализације.

Годину дана касније, Комисија је испунила задатке за све безбедносне приоритете које је као циљ поставио председник Јункер. Десети извештај Безбедносне уније о напретку такође указује на напредак начињен и у другим безбедносним питањима и утврђује основе рада који ће се наставити у следећих 12 месеци и касније.

Комесар за миграције, унутрашње послове и грађанство Димитрис Аврамопоулос је изјавио: “Све мере постављене у обраћању председника Јункера 2016 и у Радном програму Комисије из 2017 су спроведене. Ово треба посматрати као снажну основу за даљу заједничку акцију у годинама пред нама. Уз поверење, морамо да радимо заједно, институције и агенције ЕУ са државама чланицама, да бисмо успоставили праву и ефикасну безбедносну унију.”

Комесар за безбедносну унију Џулијан Кинг је рекао: “Начинили смо наше спољне границе безбеднијим, побољшали размену информација о терористима и другим криминалцима и појачали рад и сарадњу са интернет компанијама и локалним заједницама да бисмо победили радикализацију. Наши грађани од нас очекују да заштитимо и ојачамо њихову безбедност; радећи заједно, треба да испунимо обавезе које смо преузели.”

Подели

Comments are closed.