Бесплатне обуке за рад у ИКТ сектору

0

У оквиру пројекта “Подршка одрживом повратку интерно расељених лица на Косово*”, Arbeiter – Samariter – Bund Арбеитер – Самаритер – Бунд и Центар за равномерни регионални развој објављују јавни позив за учешће у програму обука за рад у сектору информационо-комуникационих технологија (ИКТ).

Циљ обука јесте да се младим интерно расељеним лицима пружи могућност да стекну знања, вештине, квалификације и радно искуство у ИКТ сектору и помогне при запослењу или покретању сопственог бизниса. Планирано је да корисници програма прођу обуке за програме: Java, Java Script, WordPress, графички дизајн или руковање CNC машинама.

Осим похађања ових обука и сертификата, полазници ће имати могућност да стекну и искуство кроз стажирање у ИКТ компанијама, где ће осим праксе из ове области стећи и знање о предузетништву, што ће бити посебно подстицајно за оне који планирају да покрену сопствени бизнис. Додатни подстицај за оне који заврше курсеве, јесу и старт-уп грантови у виду компјутера и остале опреме који ће бити додељени најуспешнијим кандидатима и најоригиналнијим бизнис идејама.

За обуке могу да се пријаве интерно расељена лица заинтересована за повратак на Косово, старости између 18 и 30 година, са територије Крагујевца, Крушевца, Краљева и Чачка.

Позив је отворен од 4-ог фебруара 2019. до 5-ог марта 2019. у 17.00 часова.

Текст јавног позива са детаљним упутствима за пријаву и пратећим обрасцима, које је потребно попунити и доставити уз пријаву, заинтересовани кандидати могу да преузму на сајту www.asb-see.org или www.centrir.org.

За све додатне информације и питања у вези са процедуром пријављивања на конкурс, као и о осталим програмима подршке АСБ Србија, можете се обратити путем е-маила prijave@asb-see.org или путем броја телефона (011) 231 06 77, сваког радног дана од 10-16х.

Циљ овог пројекта је помоћ породицама интерно расељених лица у њиховим настојањима за одрживи повратак на Косово. Пројекат је финансиран од стране Европске Уније, а део је ширег програма „ЕУ подршка одрживим решењима за интерно расељене и реинтеграцију повратника“ укупне вредности 5,65 милиона еура.

Подели

Comments are closed.