„Бечки економски разговори“ у Београду

0

У Београду ће се у недељу и понедељак, 21. и 22. маја, под покровитељством председника Европске комисије Жан-Клода Јункера, у Привредној комори Србије, одржати “Бечки економски разговори“.

Говорници на „Бечким економским разговорима – састанак у Београду у 2017.“ су личности које представљају широк спектар предузећа и корпорација из јавног живота, институција и организација не само из Европе, већ и целог света и који себе сматрају одговорнима за унапређење економског развоја целог региона и заједничку европску будућност. Програм скупа можете видети на линку

Сама чињеница да се Бечки економски разговори у Београду у 2017. одржавају под покровитељством Жана-Клода Јункера, говори у прилог улози коју Србија има у економској сарадњи у читавом региону у контексту европских интеграција, због чега је Бечки економски форум веома захвалан Делегацији Европске уније у Београду на подршци за реализацију Бечких економских разговора у Београду у 2017, наводи се у саопштењу Бечког економског форума.

Бечки економски форум је веома поносан на чињеницу да се „Бечки економски разговори у Београду“ организују заједно са Савезом економиста Србије и уз велику подршку Привредне и индустријске коморе Србије.

„Бечки економски разговори у Београду“ ће бити усредсређени на три теме: одговорност према регионалном повезивању, потреби да се подстакне регионална сарадња на европском путу и инвестиционе могућности у региону са нарочитим акцентом на позитиван привредни развој Србије. Учешће је пријавило преко 200 учесника из 19 земаља.

Нарочити циљ Бечких економских разговора у Београду је да се истакне значај регионалне привредне сарадње која би могла да читав регион учврсти на заједничком европском путу као и да инсистира на великој одговорности регионалних лидера у том контексту.

Бечки економски форум тежи европској садашњости и будућности региона. Бечки економски форум на регионалну привредну сарадњу гледа као на значајан елемент стабилности и основу за просперитет целог региона и уједињене Европе која нам је неопходна!

Бечки економски форум представља платформу за постизање овог циља који настоји да оствари интензивирањем регионалне привредне сарадње фокусирањем на консолидацију регионалног економског подручја чиме доприноси и консолидацији читаве Европе.

Опште информације

Бечки економски форум је приватно организована, економски оријентисана, невладина и од владâ независна организација, основана 2004, која се временом развила у најзначајнију економску платформу у Европу са седиштем у Бечу.

Основни циљеви

Популаризација и промовисање инвестиционих прилика у региону од Јадранског до Црног мора.

Да на основу истраживања даје импулс за и указује на заједничке пројекте који су неопходни региону на краћи, средњи и дуж рок и да промовише њихово спровођење.

Циљ Форума је промоција привредне сарадње између земаља и територија од Јадранског до Црног мора из седишта у Бечу.

Подели

Comments are closed.