Вучић и Фабрици о наставку дијалога Београда и Приштине и евроинтеграцијама

0

Председник Србије Александар Вучић данас је, у разговору са шефом Делегације Европске уније амбасадором Семом Фабрицијем, изразио очекивање да ће ЕУ уложити додатне напоре како би Приштину навела да повуче једностране потезе којим доводи у опасност мир и стабилност у региону и указао да постоји потреба за трајним договором.

„Постоји потреба за трајним договором. Ми смо спремни да са Приштином наставимо разговоре када буду укинуте таксе,“ истакао је Вучић и додао да је Београд спреман за проналажење компромисног решења, нагласивши да нема алтернативе дијалогу Београда и Приштине.

Вучић је захвалио на подршци коју ЕУ пружа Србији и истакао да је Унија најзначајнији спољнотрговински партнер са којом Србија остварује око 67 одсто робне размене, саопштила је прес служба председника Србије.

Он је рекао да Србија мора да настави свој европски пут и да је веома важна даља подршка Уније у јачању, усвајању И примени реформи, зарад бољитка грађана.

„Наставићемо да радимо интензивно на испуњавању европске агенде, са циљем отварања нових поглавља и бржег напретка на путу ка чланству у ЕУ“, истакао је Вучић.

„Делегација Европске уније ће наставити да подржава процес европских интеграција“, рекао је амбасадор Фабрици и подвукао да ће ЕУ наставити да посредује у дијалогу у циљу постизања свеобухватног споразума између Београда И Приштине.

Вучић и Фабрици су размотрили процес усклађивања законодавства Србије са законодавством Европске уније, и сагласили се да је потребан енергичнији рад у области владавине права.

Разговарали су и о реформи правосуђа, борби против корупције и слободи медија, наводи се у саопштењупрес службе председника Вучића.

Подели

Comments are closed.