Дани права југоисточне Европе

0

Дани права југоисточне Европе одржаће се у хотелу Метропол Палаце у Београду 27. и 28. маја. Догађај у организацији међународне НВО Civil Rights Defenders на једном месту ће окупити правне експерте, а улаз је отворен за све заинтересоване.

Отварању ће присуствовати шеф Делегације Европске уније у Србији, амбасадор Сем Фабрици, уз министарку правде Нелу Кубуровић и амбасадора Шведске у Србији Јана Лундгрена.

Током два дана, планирана је серија панел дискусија на различите теме: бесплатна правна помоћ, примена Европске конвенције о људским правима пред локалним судовима, процесуирање насиља у породици, медијско законодавство и заштита слободе изражавања и заштита приватности грађана.

“Приступ правди и даље је привилегија за многе грађане у региону Западног Балкана. Зато желимо да боље упознамо грађане са њиховим правима и могућностима које имају у овој области”, каже директор за Европу организације Civil Rights Defenders Горан Милетић.

Више од 40 излагача са простора Западног Балкана представиће свој рад и достигнућа на сајамском делу манифестације.

“На штандовима, правници ће моћи да размене искуства, али је још важније што ће грађани моћи да се информишу о правној помоћи и правним лековима који су им на располагању у различитим случајевима“, додају организатори.

Представници правосудних и независних институција, адвокати, правни факултети, организације цивилног друштва и активисти за људска права биће у прилици да размене искуства и да се упознају са њиховим досадашњим радом и достигнућима, наводи се у позиву на догађај.

Подели

Comments are closed.