Делегација Европског парламента у посети Београду

0

Делегација Одбора за буџетску контролу Европског парламента ће посетити Београд 17. и 18. јула 2017. како би видела колико ефикасно се у Србији троше финансијска средства Европске уније, оценила ефикасност и делотворност успостављених структура за планирање и реализацију претприступних фондова и оценила планове Србије за одржавање административних капацитета у овој области.

Првог дана посете делегација посланика Европског парламента ће се састати са представницима Државне ревизорске институције, Министарства финансија, Министарства привреде, Министарства за европске интеграције и Делегације ЕУ у Србији. На састанцима ће се разговарати о бројним пројектима који се реализују средствима из претприступних фондова ЕУ (ИПА), нарочито оним у областима управљања претприступном помоћи и подизања капацитета, као и о пројектима који подржавају развој малих и средњих предузећа у Србији.

Другог дана посете делегација ће посетити неколико пројеката које финансира ЕУ у Београду и Обреновцу, након чега ће уследити конференција за штампу на којој ће се резимирати закључци делегације.

Након посете Србији, делегација ЕП ће отићи у Хрватску и посетити различите пројекте који се финансирају из ИПА и структурних фондова, и упознати се са плановима Хрватске да повећа административне капацитете.

Подели

Comments are closed.