Додељене дипломе победницима конкурса Европски дневник

0

Заменица шефа Делегације Европске уније у Србији Матеа Норчич Штамцар уручила је дипломе победницима деветог издања наградног конкурса „Европски дневник“. На конкурсу је учествовало 1000 средњошколаца, а од 373 рада, одабрано је 12 најбољих.

Норчич Штамцар је честитала свим награђеним и захвалила им се што су показали како они виде Европску унију и теме повезане са њом. Она је истакла и сарадњу у области образовања, позвала присутне средњошколце да искористе могућности програма Ерасмус+ и препричала своја искуства из учествовања у једном од програма размене.

„На младима свет остаје, и надам се да ћете ви бити генерација која ће остетити користи од чланства у ЕУ“, рекла је Норчич Штамцар. Такође је истакла да јој је драго што је у радовима скренута пажња на тему која њу веома занима – заштиту животне средине.

„Јако је важно да поруке о томе долазе од младих. Драго ми је да је свест ту“, закључила је она.

Милица Шкиљевић из пројекта „Европски дневник“ посебно је похвалила број пријављених, који стално расте и овог пута је био рекордан.

„Желим да Вам кажем браво за креативност и да вам се захвалим што сте своје ставове поделили са нама“, истакла је Шкиљевић.

Аутори по три најбоља рада у четири категорије у свим категоријама награђени су путовањем по европским земљама.

Подели

Comments are closed.