Европске снаге солидарности: Комисија отвара нови конкурс за пројекте

0

Европска комисија позива све заинтересоване да доставе идеје за пројекте који ће бити реализовани у оквиру Европских снага солидарности.

Из буџета ЕУ је издвојено укупно 44 милиона евра за одабране пројекте, који ће бити отворени за младе из целе Европе и шире.

Ово је први у низу позива за достављање предлога пројеката захваљујући којима ће до краја 2020. најмање 100.000 младих учествовати у Европским снагама солидарности.

Комесар за буџет и људске ресурсе, Гинтер Етингер, изјавио је: „Овај позив за достављање предлога пројеката у оквиру Европских снага солидарности показује да смо посвећени отварању прилика за учешће младих у активностима солидарности. Европске снаге солидарности, које се финансирају из буџета ЕУ, јесу најбољи оквир који младима омогује да уче и каналишу своју енергију зарад остваривања општег добра.”

Тибор Наврачич, комесар за образовање, културу, омладину и спорт, додаје: „Солидарност је једна од кључних вредности Европске уније. Млади широм ЕУ непрестано показују спремност да помогну онима у невољи. Креирањем посебног оквира и обезбеђивањем средстава за период 2018-2020, желимо да створимо више прилика за учешће младих, између осталог тако што ћемо им омогућит да оформе волонтерске тимове и представе своје идеје за пројекте солидарности.”

Комесарка за запошљавање, социјална питања, вештине и мобилност радне снаге, Маријан Тисен, каже: „Европске снаге солидарности помажу професионални развој младих и њихову интеграцију у тржиште рада. С обзиром на њихову изражену европску димензију, учешће у активностима Снага солидарности је одлична прилика за развој међуљудских вештина и стицање нових знања, захваљујући чему млади обогаћују и себе и друштво.”

Више информација је доступно у саопштењу за медије и одговорима на често постављана питања.

Подели

Comments are closed.