“#ЕУзаTебе – Хајде да разговарамо о животној средини”

0

У оквиру кампање заштите животне средине “Погледај око себе. Покрени се”, Делегација Европске уније у Србији и пројекат Јачање видљивости и комуникационих активности о ИПА програмима организују дебату “#ЕУзаTебе – Хајде да разговарамо о животној средини”, која ће бити одржана у среду, 12. јуна 2019. године с почетком у 12.30, у ЕУ инфо центру у Београду.

Дебата ће бити први у низу догађаја организованих током кампање која ће широм Србије трајати до половине јула. Кампања, чија је основна порука “Покрени се за животну средину”, спроводи се у сарадњи са Министарством за европске интеграције и Министарством заштите животне средине.

Европска унија је најзначајнији партнер Србије у заштити и унапређењу животне средине и напорима да се достигну европски стандарди, у корист грађана Србије. Истовремено, Европска унија помаже Србији у усклађивању националног законодавства са правним тековинама ЕУ.

Какво је тренутно стање и докле је стигла Србија у напорима да заштити животну средину и достигне европске стандарде? Како повећати републички буџет и побољшати капацитете да Србија искористи донаторска средства за побољшање заштите средине? Представници Владе и цивилног друштва изнеће своје ставове о овим питањима.

Уводна обраћања одржаће програмски менаџер у Делегацији ЕУ Антоан Авињон, Сандра Милићевић Сперлић из Министарства за заштиту животне средине, координаторка Радне групе за поглавље 27 Националног конвента о ЕУ Наташа Ђерег и представник Коалиције 27 Стеван Вујасиновић.

Отворена дискусија у ЕУ инфо центру у Београду биће доступна свим заинтересованим странама и у другим градовима, путем ливе стреам преноса дебате и праћења на друштвеним мрежама. Публика у ЕУ инфо кутку Нови Сад, као и публика у ЕУ инфо кутку Ниш, биће у могућности да прати дебату и учествује у њој путем ливе стреам преноса.

Од 2000. године, Европска унија донирала је више од 400 милиона евра сектору заштите животне средине у Србији. У сарадњи са Владом Србије, локалним самоуправама и организацијама цивилног друштва спроведен је велики број пројеката чији је циљ чистији ваздух, вода и земљиште за све грађане Србије.  Више информација доступно је на инфографику.

Подели

Comments are closed.