ЕУ за Србију: Слике из живота

0

Под називом „ЕУ за Србију: слике из живота“, на предстојећем Миксер фестивалу биће приказана селекција фотографија које представљају успешне приче о сарадњи Србије и ЕУ у разним областима живота – од образовања и подршке локалном развоју преко екологије и подршке избеглицама и интерно расељеним, до културе. Истовремено, фотографије неких од преко 600 пројеката кроз које се спроводи развојна помоћ Европске уније, преносе поруке о заједничким вредностима које деле Србија и ЕУ – од солидарности до очувања културне баштине.

Изложбу су организовали Делегација ЕУ у Србији и ЕУ инфо центар; она ће за посетиоце Миксер фестивала бити прилика да виде „слике из живота“ настале током спровођења пројеката које је ЕУ финансијски подржала. Изложба је део кампање “ЕУ за Србију” којом се представља помоћ Европске уније Србији и до сада је била постављена у Зрењанину и у Београду, а у оквиру обележавања Дана Европе.  Од 2001. године, ЕУ је у Србији донирала више од три милијарде евра; та помоћ се наставља, а Србија све више заузима своје место у европској породици.

Делегација ЕУ у Србији подржала је одржавање овогодишњег издања Миксер фестивала, који се одржава од 25. до 28. маја у Београду. То је девети по реду Миксер фестивал који се сада одржава на новој локацији, на Дорћолу.

Подели

Comments are closed.