ЕУ за тебе

#ЕУзаТЕБЕ - назив је кровне кампање Делегације Европске уније у Србији и ЕУ инфо мреже у Београду, Нишу и Новом Саду, којом се промовишу резултати развојне помоћи ЕУ Србији у оквиру процеса европских интеграција.

Током кампање, у фокусу ће бити оно што је до сада постигнуто, као и могућности даље сарадње и заједничког рада на пројектима у великом броју области, од културе, енерегетике, пољопривреде до заштите животне средине, образовања, подршке цивилном друштву, саобраћају.

Од 2001. године, Европска унија је кроз бројне пројекте у Србији уложила више од три милијарде евра кроз бесповратну помоћ, што је чини највећим донатором у земљи.

Србија и Европска унија деле заједничке вредности. Кампања #ЕУзаТЕБЕ реализује се у традиционалним медијима, на друштвеним мрежама, у сарадњи са државним инситутуцијама, културним установама, организацијама цивилног друштва, институцијама и појединцима.

Од 9. до 17. маја, библиотеке у 26 градова, које су део мреже ЕУТЕКА - ЕУ у вашој библиотеци, коју је основала Делегације ЕУ у Србији обележиле су Дан Европе из следећих градова: Сомбор, Узице, Лазаревац, Аранђеловац, Бачка Топола, Ћуприја, Јагодина, Кикинда, Кладово, Љубовија, Нова Варош, Пожаревац, Лесковац, Пријепоље, Сремска Митровица, Варварин, Зајечар, Зрењанин, Лебане, Нови Сад, Пирот, Ваљево, Ковин, Ниш, Краљево и Врњачка Бања. Оне су организовале квизове, радионице, догађаје на отвореном, док су кроз неке активности обележиле ЕУ Зелене Недеље.

Детаљне информације о #ЕУзаТЕБЕ пратите на нашим интернет страницама: www.europa.rs и www.euinfo.rs као и на профилима на друштвеним мрежама - FacebookInstagram i Twitter. Позивамо Вас да се прикључите разговору користећи хаштаг #ЕУзаТЕБЕ.