ЕУ и Швајцарска финансирају реконструкцију фискултурне сале у Економско-трговинској школи у Пријепољу

0

Фискултурна сала у пријепољској Економско-трговинској школи биће реновирана и опремљена захваљујући средствима Европске уније и Владе Швајцарске које су преко развојног програма Европски ПРОГРЕС за радове издвојиле 70.000 евра.

Реконструкција објекта површине 250 квадратних метара, предвиђа све неопходне грађевинске и молерске радове, санацију плафона и пода, замену инсталација, столарије и браварије, а набавиће се и модерни спортски реквизити.

„Фискултурна сала у овој школи се не користи за своју намену већ више од три деценије, а њеним реновирањем ће више од 1.000 ђака основних и средњих школа и око 400 предшколаца из Пријепоља добити адекватне услове за бављење физичким активностима и спортом”, рекао је Ермедин Дуран, директор Економско – трговинске школе. Како је додао у модерно опремљеној сали моћи ће да тренирају и спортски клубови, а решиће се и проблем безбедности ученика јер се највећи број часова фискултуре одржава у Хали спортова крај Гимназије.

Планирано је да радови буду завршени за два месеца, а извођач радова је грађевинска фирма „Декор инвест“ д.о. о. из Прибоја, док ће општина Пријепоље обезбедити технички наџор и инспекцијски преглед.

Активности Европског ПРОГРЕСа, програма који доприноси одрживом развоју јужне и југозападне Србије, Европска унија и Влада Швајцарске подржава са укупно 24,46 милиона евра. Програм има за циљ да ојача локалну администрацију, створи повољније окружење за развој инфраструктуре и привреде као и побољшање спровођења политика у области социјалне инклузије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Општине обухваћене програмом – Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин на југозападу Србије, као и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац на југоистоку земље.

Подели

Comments are closed.