ЕУ обезбеђује станове за 169 породица

0

Амбасадор Фабрици положио камен темељац у Старој Пазови

Стара Пазова, 27. август – ЕУ наставља да доноси позитивне промене у животе људи у Србији. Захваљујући фондовима Европскеуније, 169 породица које тренутно живе као избеглице у области Старе Пазове добиће нове домове. Амбасадор Европскеуније у Србији, Сем Фабрици, потпредседник Владе Србије Ивица Дачић, представници српске Владе и други међународни донатори данас су положили камен темељац за нову зграду. Људи који су постали избеглице током ратова 1990-их ће имати користи од овог пројекта.

„Полагање камена темељца значи почетак нечег новог. И данас свакако почињемо овде нешто ново. А ово је много више од зграде. Ово је почетак нове ере у животу многих породица које могу да очекују дугорочно решење у потрази за стамбеним простором”, рекао је амбасадор Фабрици.

Пројекат је део Регионалног стамбеног програма. Више од 2.000 стамбених јединица већ је предато корисницима у Србији. Циљ је да до краја 2018. године буде предато укупно 3.800 стамбених јединица.

Од априла 2013. године, Скупштина донатора Регионалног стамбеног програма одобрила је 31 молбу за средства из земаља Западног Балкана, у укупном збиру од 230 милиона евра, да би се обезбедила стамбена решења за око 11.300 домаћинстава или, према проценама, 34.000 људи.

Европска унија обезбеђује 82 одсто финансијских средстава за овај фонд. Церемонији у Старој Пазови су присуствовали и министар спољних послова Ивица Дачић, представници амбасаде Сједињених Америчких Држава, Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице, ОЕБС-а, као и Комесаријата за избеглице Републике Србије.

Подели

Comments are closed.