ЕУ са 2.6 милиона евра подржала унапређење законодавства у Србији

0

У Народној скупштини Србије одржана је конференција на којој је обележен завршетак пројекта “Правна подршка преговорима (ПЛАЦ II)”.

На конференцији су представљени резултати и активности пројекта вредног 2,6 милиона евра кроз који Европска унија помаже Србији да унапреди усаглашеност националног законодавства са правним тековинама ЕУ, побољша спровођење правних аката и оснажи капацитете надлежних институција за успешно вођење приступних преговора.

Заменица шефа Делегације ЕУ у Србији Матеја Норчич Штамцар указала је да је на важност имплементације закона.

“Имплементација је свугде проблем, у целој регији. Србија је ушла у фазу преговора где се највише догађа унутра, на вама. Велики је посао испред нас и вас, али грађани ће имати велике користи од тога. Зато, знајте да имате велику подршку ЕУ”, закључила је Норчич Штамцар.

Осим Норчич Штамцар, на конференцији коју је организовало Министратсво за европске интеграције, учесницима су се обратиле Ксенија Миленковић, помоћница министра за европске интеграције, Тања Мишчевић, шефица преговарачког тима за приступање Републике Србије Европској унији, и Мојца Грошељ, водитељка пројекта ПЛАЦ II.

Подели

Comments are closed.