ЕУ у Врању

0

Шеф Делегације ЕУ у Србији Маjкл Давeнпорт борави у дводневној посети Врању, где обилази пројекте које финансира ЕУ. Амбасадор Давенпорт је заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем отворио јубиларне 10. школске Олимпијске игре у Врању, које ове године бележе рекордан број учесника – чак 7000 основаца и средњошколаца из целе Србије.

Европска унија и Влада Швајцарске су преко Европског Прогреса и програмске кампање “Европа то си ти“ подржале организовање школске олимпијаде која ће окупити 7.000 у ученика основних и средњих школа из целе Србије, који ће се такмичити у 15 спортских дисциплина.

davenport-vranje-2Амбасадор Давенпорт је претходно разговарао са волонтерима на X Олимпијским спортским играма ученика Србије и посетио музичку школу Стеван Мокрањац у којој деца различитог узраста учествују у пројекту који је финансиран преко европског Прогреса. Овај програм има за циљ да кроз групно музицирање укључи децу из рањивих група, посебно из ромске популације, у школски систем.

Давенпорт: “ЕУ жели да подржи реформе у Србији”

davenport-vranje-3У разговору са новинарима Давенпорт је изјавио да је задовољан квалитетом реализације пројеката у Србији које финансира ЕУ. “ЕУ кроз ИПА пројекте жели да подржи реформе у Србији у различитим областима, нарочито сада када су почели разговори о придруживању Србије ЕУ”, рекао је Давенпорт.

Он је истакао велики број пројеката који су у Врању реализовани захваљујући средствима ЕУ и додао да је бројне пројекте финансирао програм Европски Прогрес, као веома важан у великом броју општина.

davenport-vranje-4Drugog dana posete, Davenport će prisustvovati rukometnoj utakmici učenika srednjih škola, a posetiće i vrtić Neven u Vranju koji je Evropska unija podržala kroz nabavku sportskih rekvizita namenjenih deci iz seoskih sredina.

Подели

Comments are closed.