Завршени радови на реновирању Хоспис дневног центра

0

Свечанаом церемонијом обележен је завршетка радова на реновирању првог хоспис Дневног центра у Србији у коме ће се на дневном нивоу збрињавати 20 онколошких пацијената.

Присутнима су се обратили Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ингве Енгстром шеф сектора за сарадњу Делегације ЕУ у Србији, Њ.Е. Денис Киф, амбасадор Велике Британије, Марко Јовановић помоћник министра финансија, Грејем Перолс председавајући управног одбора БЕЛхоспице центра као и Вера Маџгаљ, директорка БЕЛхоспице центра.

На овом скупу су присуствовали Њ.Е. Арне Санес Бјорнстад, амбасадор Норвешке, Њ.Е. Коен Адам, амбасадор Белгије, Њ.Е. Томас Шиб, амбасадор Немачке,  Њ.Е. Рут Стјуарт, амбасадорка Аустралије, Регина де Доминицис директорка УНИЦЕФ-а, Милош Игњатовић, председник градске општине Звездара, Бранкица Јанковић, Повереник за равноправност, Божидар Дакић директор Републичког завода за социјалну заштиту као и представници коропративног сектора који подржавају рад БЕЛхопсице центар.

BELhospice пројекат “Дневни центар првог хосписа у Србији” добио је подршку у оквиру грант шеме “Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу˝ који се спроводи партнерском сарадњом Министарства финансија Републике Србије – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Европске уније. Укупна вредност гранта износи 329.590 ЕУР, од чега учешће из средстава ЕУ износи 197.048 ЕУР, а учешће БЕЛхоспице центра 132.542 ЕУР.

Овом приликом званично је представљен и BELhospice клуб одрживих давања који окупља многобројне појединце и корпоративне партнере који су омогућили и дуги низ година учествовали заједно са BELhospice центром на успостављању првог хоспис дневног центра.

BELhospice наставља са бесплатном услугом збрињавања онколошких пацијената у одмаклим фазама болести и чланова породица у кућним условима а пројекат дневног центра омогућиће да BELhospice на дневном нивоу пружи бесплатне услуге боравака за 20 онколошких пацијената.

Подели

Comments are closed.