Концерт и пријем у Комбанк дворани поводом Дана Европе

0

Делегација Европске уније у Србији у четвртак 9. маја, поводом Дана Европе, организује пријем и концерт у Комбанк дворани. На овај начин, обележиће се 69. годишњица од доношења Шуманове декларације, првог корака ка успостављању ЕУ.

Домаћин пријема биће шеф Делегације ЕУ у Србији, амбасадор Сем Фабрици, а присуствоваће представници Републике Србије, амбасада држава чланица и бројни други. Поред пријема, предвиђен је концерт, који ће предводити дечији хор и оркестар „Музика наде“. Организатор пројекта је Music Art Project.

Један од циљева МАП је да омогуће квалитетно музичко образовање, које ће деци помоћи да кроз живот корачају радосно, храбро, упорно и сигурно, активно стварајући своју будућност. Систем ансамбала који се формирају на локалном, регионалном и националном нивоу названи су „Оркестри и Музика наде“.

То је такође и део међународног програма „Ел Система“, који за циљ има друштвене промене и да подстакну младе да кроз групно музицирање у оквиру система оркестара и хорова развијају особине и вештине које ће им омогућити да постану саосећајни и проактивни чланови друштва, који доприносе развоју своје заједнице и културе.

Заједно са „Музиком наде“, у четвртак ће наступити и Бајага и Инструктори, Васил Хаџиманов и бројни други уметници. За представнике медија, акредитације су обавезне, а можете се пријавити на media@euinfo.rs до среде у 15 часова.

Пријем и концерт представљају званични почетак кампање #EUzaTebe о којој детаљније можете прочитати овде.

Подели

Comments are closed.