Коцијанчић: Косово* нема времена за губљење, нова Влада треба да ради на реформама и дијалогу са Београдом

0

Европска унија позива парламентарне странке на Косову да “делују одговорно и конституишу парламент, изаберу председника и саставе што пре владу”.То је у Бриселу изјавила портпаролка Службе ЕУ за спољне послове Маја Коцијанчич, одговарајући на питање о формирању парламента и Владе на Косову.

“Косово нема времена за губљење. Када се ради о влади, позивамо све парламентарне странке на Косову да се понашају одговорно и формирају скупштину, изаберу председавајућег и што пре оформе владу” рекла је Коцијанчић и поновила: “Већ смо рекли: Косово нема времена загубљење, и нова влада треба одмах да почне да ради ка остварењу реформи у пољу владавине права и економије, да испуне обавезе око визне либерализације, обављају своју улогу и региону и конструктивно се ангажују у дијалогу Београда и Приштине под окриљем ЕУ.

Ово су основни захтеви за Косово да би напредовало у својој агенди за интеграцију у Европску унију”, рекла је Коцијанчић.

*Ова ознака је без прејудицирања ставова о статусу и у складу је са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација и мишљењем Међународног суда правде о проглашењу независности Косова

Подели

Comments are closed.