Кућа двехиљадитом кориснику Регионалног стамбеног програма

0

Кључеви монтажне куће уручени су у Бачкој Паланци Зорану Милеуснићу, избеглици из Хрватске, који је 2.000. корисник коме је решено стамбено питање кроз Регионални стамбени програм.

Министар спољних послова Ивица Дачић је на церемонији уручења кључева захвалио Милеуснићу који је после 20 година добио свој дом, на стрпљењу и истрајности, наводећи да је он пример да решења ипак постоје и да они који су избегли и расељени из својих домова нису заборављени.

“У томе лежи права снага и циљ Програма, да практичним средствима допринесе побољшању животних услова и превазилажењу тешке избегличке ситуације”, рекао је Дачић, саопштило је Министарство.

Он је додао да је до сада збринуто готово 2.000 породица и да очекује да ће до краја године бити испоручено још конкретних решења.

Дачић је подсетио да Србија спроводи Програм кроз осам потпројеката, кроз које се додељује четири типа стамбених решења: помоћ при куповини сеоске куће са окућницом, доделу пакета грађевинског материјала, изградњу монтажне куће и доделу станова.

“Тренутно је отворено 25 градилишта широм Србије, а у припреми је отварање и нових градилишта. Очекујемо, такође, и доделу још 30 монтажних кућа и 100 пакета грађевинског материјала”, рекао је Дачић.

Ингве Енгстром из Делегације ЕУ у Србији изјавио је да се „решавање стамбених питања расељених лица у Србији одвијало се заиста споро. Прошло је готово 25 година, међутим сада је другачије и сада је то процес који добро напредује“. Рекао је Енгстром за РТВ Војводина.

Зоран Милеуснић је један од избеглих Срба из Хрватске који је 1995. године дошао у Србију током операције Олуја, са братом и родитељима. Настанио се у Бачкој Паланци, оженио и добио двоје деце.

Подели

Comments are closed.