Нови Сад – Омладинска престоница Европе 2019.

0

Шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици присуствовао је у Новом Саду церемонији отварања Омладинске омладинске престонице Европе 2019.

Скуп је отворио председник Србије Александар Вучић који је позвао младе да пожуре у решавању изазова и оценио да, ако изазови у региону негде постоје – онда је то у Србији.

Председник Вучић је рекао како је видео нову енергију и наду коју „ови млади луди доносе свима нама“ и затраижо од њих да буду „истрајни и оригинални“.

Он је указао да је именовање Новог Сада за омладинску престоницу Европе част, али и опомена кога треба питати када је реч о будућности земље. Ништа, па ни политика, не може да лежи на речима, паролама и маркетингу, него на оном што радите, поручио је Вучић младима, истичући да ниједан проблем и ниједно питање нису нерешиви ако се прихвати изазов, „који не признаје правдање и изговор“.

Свечаности у новосадској синагоги присуствовали су И председница Скупштине Србије Маја Гојковић, министри Вања Удовичић, Зоран Ђорђевић и Младен Шарчевић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и представници дипломатског кора у Србији. Титулу Омладинске престонице Европе Нови Сад носиће наредних годину дана и први је град који изван ЕУ коме је додељеноа титула европске престионице младих.

Подели

Comments are closed.