ОРКА изабрана за члана савтодавног тела ЕУ за добробит животиња

0

Организација за поштовање и бригу о животињама – ОРКА је у конкуренцији свих европских организација одабрана за члана саветодавног тела при Европској комисији за добробит животиња (https://ec.europa.eu/food/animals/welfare/eu-platform-animal-welfare/members_en).

Европска комисија је 24. јануара основала то саветодавно тело ради координације активности за добробит животиња, с фокусом на бољу примену ЕУ правила.

Чланице савета су изабране на основу искуства и знања, нарочито у области фармских животиња и безбедности хране, саопштила је ОРКА.

Чланови Саветодавног тела за добробит животиња су стручњаци и државни органи земаља ЕУ, Исланда, Луксембурга и Норвешке, као и Светска банка, Светска организација за здравље животиња, Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација и Европске власти за безбедност хране.

Избор ОРКА за чланицу Саветодавног тела за добробит животиња сматрамо значајним признањем за наш рад у области добробити животиња на територији Србије, наводи се у саопштењуу.

Организација за поштовање и бригу о животињама – ОРЦА, је непрофитна организација цивилног друштва која ради на унапређењу политика, прописа и пракси у области добробити животиња, заштите животне средине у руралног развоја у Србији и региону западног Балкана, кроз истраживање, образовање, јавно заступање и мониторинг.

ОРЦА је основала група студената и професора Факултета ветеринарске медицине Универзитета у Београду, а данас је једна од најпознатијих организација цивилног друштва у Србији.

Подели

Comments are closed.