Отворен конкурс за Награду ЕУ за интеграцију Рома на Западном Балкану и Турској – “Незнани хероји”

0

Отворен је конкурс за Награду ЕУ за интеграцију Рома за 2019. на Западном Балкану и Турској. Овогодишње издање награде је посвећено “Незнаним херојима”, Ромкињама које кроз свој рад и залагање унапређују друштвену интеграцију Рома или уносе позитивне промене у своје заједнице.

Интеграција Рома је и даље један од најважнијих приоритета у процесу проширења ЕУ. овогодишње издање награде још једном потврђује посвећеност ЕУ пружању подршке и признања рада на интеграцији Рома, а нарочито рада који обављају Ромкиње.

Циљ награде је да подстакне посвећеност и политичку подршку за интеграцију Рома на Западном Балкану и Турској. Ово је треће издање награде. Прво издање је препознало значајну улогу цивилног друштва у области интеграције Рома док је друго издање било фокусирано на младе Роме. Награду финансира ЕУ, а спроводи удружење Рома Ацтиве из Албаније.

Пријаве треба слати на следећу адресу: Application_EU_Award_2019@raa.al. Назив мејла мора садржати иницијале и земљу порекла подносиоца захтева.

Номинације треба слати на следећу адресу: Nomination_EU_Award_2019@raa.al. Назив мејла мора садржати акроним и земљу порекла номинованог.

Пријаве и номинације, као и пратеће документе, можете слати и поштом на: Рома Ацтиве Албаниа – Рр. “YлбереБyлyкбаши”; П. 25; Шк. 2; Ап. 4; Тирана, Албаниа.

У оба случаја ће бити разматране само пријаве/номинације које су послате пре истека рока.

Рок за достављање пријава је 15. фебруар, 23.59 по бриселском времену

Лауреате ће добити новчану награду и прилику да посете европске институције у Бриселу током трајања Недеље Рома од 18. до 21. марта 2019.

Подели

Comments are closed.