Отворен конкурс за награду за предузетништво Европске фондације за обуку

0

Европска фондација за обуку позива на пријаву за конкурс који је отворен за све школе, универзитете и центре за обуку (јавне и приватне) који пружају стручно образовање и обуку у партнерским земљама Европске фондације за обуку.

Кроз рад који обавља, Европска фондација за обуку подстиче партнерске земље да развој предузетништва укључе у стручно образовање и обуку као и да размењују добре праксе. Институција за пружање обуке изабрана као носилац најбоље праксе ће добити пригодну награду у знак признања њеног рада, а њена најбоља пракса ће се даље преносити на састанку на високом нивоу у Бечу у новембру 2018. као и путем мрежа Европске фондације за обуку.

Начин на који се предузетништво промовише кроз стручно образовање и обуку привлачи све већу пажњу твораца политике у Европској унији у контексту настојања да се изграде конкурентније економије које нуде веће могућности за запошљавање. Предузетништво је кључна вештина, неопходна за развој предузетничког начина мишљења и карактера пре свега младих људи те представља најновију област развоја политика. Имајући у виду да је предузетништво као кључна способност још увек у повоју, отварање приступа добрим праксама за наставнике, стручњаке за развој наставних планова и програма те творце политика, нуди идеје и прилике за даље унапређење ниховог рада.

Сви заинтересовани да приложе своју добру праксу треба да:

  • се пријаве за онлајн семинар Европске фондације за обуку где ће добити додатне информације о конкурсу и информисати се о најновијим дешавањима у оквиру EntreComp-а (линк за регистрацију), и
  • попуне образац за пријаву (Платформа добре праксе)

Пријаве треба слати на енглеском до 22. маја 2018. на е-маил: EntreComp@etf.europa.eu

Детаљне информације можете сазнати овде

Подели

Comments are closed.