Отворен конкурс за студенте економских факултета

0

Делегација Европске уније у Републици Србији у оквиру пројекта „Посете институцијама и државама-чланицама Европске уније“ позива студенте завршне године основних академских студија (студенти четврте године и апсолвенти), као и студенте мастер академских студија акредитованих државних и приватних Економских факултета универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Новом Пазару да се пријаве на конкурс за петодневну посету институцијама Европске уније у Бриселу.

Циљ посете јесте да се учесници ближе упознају са процесом приступања ЕУ (са нагласком на економске аспекте процеса приступања), политикама ЕУ, помоћи коју пружа ЕУ, те резултатима и приликама које омогућава процес европских интеграција, као и са процесом економских интеграција у Европској унији.

Услови конкурса:

Конкурс је отворен за студенте завршне године основних академских студија (студенти четврте године и апсолвенти), као и за студенте мастер академских студија акредитованих државних и приватних Економских факултета универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Новом Пазару.

Приликом пријављивања кандидати треба да доставе:

 • CV – највише до две стране (на српском или енглеском језику) у „Еуропасс“ формату који можете преузети на линку;
 • фотокопију страница индекса које садрже оцене на предметима и оверени последњи семестар – просечна оцена током студија мора бити најмање 8.00;
 • попуњен пријавни формулар на енглеском језику који се налази на линку.

Током студијске посете одабрани студенти ће имати прилику да са представницима Европског парламента, Европске комисије и бројним удружењима разговарају о различитим економским темама које се односе на процес европских интеграција Србије и на економске интеграције у Европској унији, али и да се ближе упознају са процесом приступања Србије ЕУ.

Резултати конкурса ће бити објављени након завршетка процеса селекције, а сви пријављени кандидати који су учествовали на конкурсу ће бити обавештени путем и-мејла о ишоду конкурса.

Слање пријава:

Рок за достављање документације је петак, 8. јун 2018. године, до поноћи. Пријаве пристигле након истека рока неће бити узете у разматрање.

CV у електронској форми са именом и презименом студента, и контакт подацима, као и фотокопију страница индекса које садрже оцене на предметима и оверени последњи семестар слати на адресу: jelisaveta.jovanovic@bos.rs.

Сви трошкови студијске посете ће бити у потпуности ће покрити организатор, а то укључује:

 • Трошкове доласка у Београд и одласка из Београда, за учеснике који нису из Београда;
 • Трошкове смештаја у Београду: За све полазнике обезбеђено је ноћење дан уочи путовања, као и по повратку за оне учеснике којима је неопходан смештај;
 • Трошкове превоза од хотела до аеродрома „Никола Тесла“ и назад;
 • Трошкове авионског превоза до Брисела и назад;
 • Трошкове локалног превоза (аутобуски превоз од аеродрома у Бриселу до хотела и назад, као и маркица за локални превоз у Бриселу);
 • Трошкове хотелског смештаја у Бриселу на бази ноћења са доручком;
 • Трошкове путног и здравственог осигурања;
 • Трошкове осталих оброка у Бриселу.

Студенти су у обавези да након завршене студијске посете осмисле активност којом ће представити неке од тема обрађиване током студијске посете. Активност ће бити осмишљена у сарадњи са професионалним тимом који спроводи студијску посету.

Уколико имате неких питања, можете их послати и-мејлом на jelisaveta.jovanovic@bos.rs.

О пројекту „Посете институцијама и државама-чланицама Европске уније“

Пројекат Делегације Европске уније у Републици Србији „Посете институцијама и државама-чланицама Европске уније“ подразумева организовање студијских посета институцијама Европске уније у Бриселу и четири посете суседним државама-чланицама Европске уније током 2017. и 2018. године ради подизања знања и разумевање заинтересованих страна о ЕУ, процесу приступања и помоћи коју пружа ЕУ.

Подели

Comments are closed.