Отворен Фестивал европског филма у Београду

0

Фестивал европског филма већ шесту годину за редом доноси најбоље филмове савремене европске продукције у градове широм Србије.

Фестивал је отворен пројекцијом грчке драма “Тишина” о младој оперској певачици која покушава да врати свој глас, а том приликом присутнима се обратила Марија Монделу, саветница за медије Амбасаде Грчке у Београду и Пол-Анри Пресе, шеф за информисање, комуникацију и медије Делегације ЕУ у Републици Србији.

Пол-Анри Пресе, приликом отварања фестивала рекао је да је 2016. године, уведена новина, тако што су филмови приказивани публици на фестивалу у градовима широм Србије, па тек онда у Београду. “На овај начин, публика је добила прилику да ужива у филмовима најбоље европске продукције на 11 локација у Србији на фестивалу који је имао пролећни, летњи, јесењи и зимски део. Фестивал је отворен у Новом Саду маја 2017. године, током Месеца Европе, након чега је путовао у Ниш, Шабац, Лесковац, Неготин, поново Нови Сад, Земун, Инђију, Лазаревац, Младеновац и Нови Пазар.”

Љубитељи седме уметности моћи ће да уживају у најновијим остварењима европске кинематографије на Фестивалу европског филма ((#EUfilmFest) у ЕУ инфо центру у Београду, у периоду од понедељка, 22. јануара, све до суботе, 27. јануара 2018. године.

Током шест фестивалских дана биће приказано десет филмова из Данске, Белгије, Хрватске, Аустрије, Грчке, Кипра, Словачке, Холандије, Португалије и Шведске.

Фестивал европског филма #EUfilmFest се одржава у организацији Делегације Европске уније, ЕУ инфо центра у сарадњи са амбасадама земаља чланица ЕУ у Србији.

Све пројекције почињу у 18.00х и 20.30х, а улаз је бесплатан уз улазнице које се преузимају у ЕУ инфо центру.

Званични хасхтаг фестивал је #EUfilmFest, а програм фестивала пронађите овде.

Подели

Comments are closed.