Очување безбедности потрошача ЕУ – продајна места на интернету удружују снаге да уклоне опасне производе са тржишта ЕУ

0

Европска комисија је данас представила најновији извештај о систему брзог упозоравања за опасне производе. Национална тела су 2016. активније користила систем како би из продавница уклонила опасне производе. Међутим, све више опасних производа за које су издата обавештења у систему се продаје на интернету.

Комисија је због тога побољшала сарадњу са Амазоном, Ебаyом и Алибабом на делотворнијем уклањању потенцијално небезбедних и производа који не испуњавају стандарде са њихових сајтова на којима се производи продају потрошачима у ЕУ.

Вера Јурова, комесарка за правосуђе, потрошаче и родну равноправност, изјавила је: „Потрошачи морају бити заштићени од опасних производа и на интернету и ван њега. Зато ми је драго да смо са Амазоном, Ебаyом и Алибабом постигли договор како бисмо удружили напоре за уклањање производа о којима је издато обавештење у склопу система. Позивам и друге платформе да следе овај пример. Осим тога, задовољна сам што смо остварили напредак у погледу Кине будући да је број опасних производа који се увозе из те земље смањен ове године. Из овога закључујемо да наша сарадња са Кином и наше инсистирање на високим стандардима дају резултате.”

Подели

Comments are closed.