Подршка Италије и ЕУ пољопривреди Србије

0

Данас је званично отворен твининг пројекат којим се пружа подршка српским надлежним органима у усклађивању законских нормативе везаних за признавање сорти пољопривредног биља са европским законима, саопштила је Амбасада Италије у Србији.

Пројекат воде Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије и Министарства пољопривредне, прехрамбене и шумарске политике Италије, а финансира се из ИПА фондова Европске уније са 800.000 евра.

Активности које су почеле у јуну 2017. године и трајаће до децембра 2018. тичу се пре свега описивања, заштите и регистрације аутохтоног пољопривредног биља Србије и то је, у последњих шест година, четврти твининг пројекат који води, или у њему учествује, Министарство пољопривреде Италије.

„Овај пројекат показује да се процес приступања Европској унији тиче конкретних ствари које утичу на свакодневни живот грађана, у овом случају оних који раде у пољопривреди, која је од стратешког значаја за српску економију”, рекао је на отварању пројекта амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо, саопштила је италијанска амбасада.

Подели

Comments are closed.