Право на сутра – за расељене и избеглице са Косова и повратнике

0

Пројекат Европске уније “Заштита и унапређење имовинских права интерно расељених лица, избеглица и повратника на основу споразума о реадмисији” промовише и штити имовинска права интеро расељених лица, избеглица и повратника из ЕУ, на основу одредби споразума о реадмисији између ЕУ и Србије њихова имовинска права пружањем информација, правних савета и друге стручне помоћи, укључујући и заступање пред судовима. Правни заступници пружају услуге у сарадњи са обученим приправницима и правним саветницима.

Документарна ТВ емисија „Право на сутра“, настала је као потреба за бољом комуникацијом са интерно расељним лицима, избеглицама и повратницима. Упарво њиме је и неопходна бесплатна правна помоћ како би вратили своја имање, куће или станове на косову и Метохији, који су им, у већини сличајева, узурпирани.

Циљеви ТВ емисије „Право на сутра“ су да коз конкретне примере решавања различитих правних проблема корисника на терену представи пројекат и врсте помоћи које пружа својим потенцијалним корисницима, као и да широј јавности представи, најпре проблеме са којима се суочавају интерно расељена лица, избеглице и повратници, а потом и активности Владе Републике Србије, пре свега Канцеларије за Косово и Метохију и њених партнера, усмерене на решавање ових проблема, као и континуирану подршку Европске уније.

У наставку погледајте емисије „Право на сутра“ које су емитоване на Радио телевизији Србије:

27. 02.2018.

13.03.2018.

27.03.2018.

10.04.2018.

24.04.2018.

Све активности пројекта финансирају ЕУ и Влада Републике, а реализује га конзорцијум који предводи Европска консалтинг група.

Подели

Comments are closed.