Прве обуке о државној помоћи у Зрењанину и Житишту

0

Прве обуке за локалне самоуправе у оквиру пројекта „Подршка Комисији за контролу државне помоћи” одржане су у Зрењанину и Житишту.

У оквиру пројекта који је започео у фебруару 2019. године, предвиђено је да обуке о правилима државне помоћи буду организоване у све 174 јединице локалне самоуправе у Србији. Осмишљене су по принципу “обука на радном месту”.

Пројектни тим представио је запосленима у општинама Зрењанин и Житиште модернизована правила о државној помоћи у Европској унији, са посебним нагласком на критеријуме и правила који се најчешће користе у јединицама локалне самоуправе.

Вођа пројекта Радмила Михић и пројектни експерт Светлана Шћепановић-Маркочевић упознале су учеснике са поступком пријављивања програма и индивидуалних државних помоћи и разговарале са њима о актуелним питањима из области релевантних за сваку од две општине појединачно.

Двогодишњи пројекат “Подршка Комисији за контролу државне помоћи” финансира Европска унија са скоро милион евра. Пројектним активностима је, осим обука, предвиђена и размена искустава стручњака за питања државне помоћи из Србије са најрелевантнијим експертима из ЕУ.

Подели

Comments are closed.