Продужен рок за предлоге пројеката подршке мобилности у области средњег стручног образовања и обуке

0

Рок за подношење предлоге пројеката подршке мобилности у области средњег стручног образовања и обуке продужен је до 28. маја. Европска комисија раније је покренула иницијативу кроз коју је омогућено да пружаоци средњег стручног образовања у земљама Европске уније организују програме размене са одговарајућим партнерима у земљама Западног Балкана, као и у Турској и Африци.

Еразмус+, програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области – образовање, млади и спорт, нуди могућност обуке, учења и мобилности за студенте и наставно особље у области средњег стручног образовања у земљама у којима се спроводи Еразмус+.

Поред мобилности студената и наставног особља, кроз ова партнерства биће омогућена и размена примера добре праксе, као и успостављање мрежа и партнерстава, с циљем да се остваре следећи резултати:

  • размена идеја, вештина и метода рада;
  • унапређење вештина и компетенција наставног особља и ученика;
  • побољшање управљања средњим стручним образовањем и квалитета обука;
  • реформа курикулума и метода наставе.

Учесници могу бити јавна или приватна установа која је пружалац средњег стручног образовања, конзорцијум или предузец́е које учествује у процесу средњег стручног образовања. Седиште ових институција мора бити у некој од држава чланица ЕУ или једној од партнерских земаља. Могућа је и саветодавна улога других актера, као што су удружења грађана, локалне власти, мала и средња предузец́а, итд.

Подносилац пријаве мора бити квалификована организација регистрована у држави чланици ЕУ.

Више информација на сајту Европске комисије.

Подели

Comments are closed.