Прослава 30 година постојања програма Еразмус у ЕУ инфо центру

0

Поводом обележавања 30. годишњица Еразмус програма, једног од најуспешнијих програма ЕУ, Еразмус студентска мрежа Србије (ЕСН Србија) и ЕУ инфо центар организовали су окупљање студената који су користили Еразмус програм или су за њега заинтересовани.

FoNet

Николас Бизел из Делегација Европске уније у Србији је поздрављајући присутне испирчао да је и сам био алумниста Еразмус програма и да је као студент провео годину дана у Италији, у Милану. „То је било најбоље искуство у мом студентском животу. После тих годину дана научио сам италијански и енглески, имао изузетне професоре. Захваљујући Еразмусу научио сам како да се понашам у различитим срединама, како да будем отворен, да разумем различитости“, рекао је Бизел.

FoNet

Софија Петровић из Фондације Темпус/Еразмус+ канцеларија је такође била алумниста Еразмус + и како је рекла, то искуство је навело да се и даље бави овим европским пројектом. Она је навела да је Србија већ 15 година укључена у Еразмус програме и кроз Темпус, затим Еразмус Мундус, који су претходили данашњем Еразмус+ и да од 28. септембра сви заинтересовани могу да се информишу и у Информационом центру Темпуса, у новом простору на адреси Теразије 39 у Београду.

Бојана Зимоњић, председница Еразмус студенске мреже у Србији, навела је да Еразмус+ није само академска размена већ и дружење, учење језика и културолошка размена. „Еразмус студенти су најбољи амбасадори Србије у Европској унији а када се врате онда су амбасадори ЕУ у Србији“, рекла је Зимоњић и закључила да је овај програм један од најуспешнијих начина промовисања различитости и европских вредности.

FoNet

Током прославе у ЕУ инфо центру отворена је изложба „Моје Еразмус искуство“, која овај програм приказује из перспективе његових учесника из Србије. Студенти су такође имали прилику да се упознају и са другим пројектима ЕСН Србије и ЕУ инфо центра, попут Еразмус+ разговори и Еразмус у школама, намењени информисању студената и ђака о могућностима студирања у иностранству.

Био је приказан и кратак филм „Еразмус+ Твоја прилика, твоја прича“ , као и Ерасмус апликација. На крају су проглашени победници квиза знања о Ерасмус+ програму који су организовали ЕСН Србија и ЕУ инфо центар.

Подели

Comments are closed.