Сем Фабрици акредитован као нови амбасадор ЕУ у Србији

0

Сем Фабрици, нови амбасадор ЕУ и шеф Делегације ЕУ у Републици Србији, предао је данас акредитиве председнику Александру Вучићу на званичној церемонији одржаној у Палати Србије.

Амбасадор Фабрици је изјавио: “Част ми је да представљам Европску унију у земљи која чврсто иде путем ка Унији. ЕУ је главни партнер Србије у трговини, инвестицијама и финансијској помоћи. Наше партнерство ће се додатно интензивирати у будућности.

Надам се тесној сарадњи са српским партнерима на приближавању Србије Европској унији. Тај процес није само ствар отварања или затварања преговарачких поглавља, већ и обезбеђивања конкретних користи свим грађанима Србије у бројним областима попут владавине права, људских права, економије, образовања, државне управе, заштите животне средине и многих других. Такође очекујем да ћу тесно сарађивати и са Владом Србије по питању даље регионалне сарадње и помирења, што је веома важно за стабилност и просперитет Србије и региона.”

FoNet

Сем Фабрици је ступио на дужност у Београду у јулу 2017. након службовања у Аустралији као амбасадор ЕУ. Овај италијански каријерни дипломата радио је као саветник за међународне односе председника Европског савета у Бриселу и премијера Италије у Риму. Његова претходна намештења укључују Женеву, где је радио у Сталној мисији Италије при СТО и УН, затим Амбасаду Италије у Пекингу и Сталну мисију Италије при ЕУ у Бриселу. У Министарству спољних послова у Риму радио је на пословима у оквиру Дирекције за привреду и ЕУ и Генералног секретаријата. Поседује дипломе из међународног права и међународне економије Универзитета “Ла Сапиенза” у Риму, а завршио је и Дипломатску школу Универзитета “LUISS-Guido Carli”, такође у Риму. Сем Фабрици је служио као поручник у италијанској војсци и награђен је орденом за заслуге Cavaliere Ufficiale dell’Ordine al Merito della Repubblica Italiana. Ожењен је супругом Ребеком са којом има троје деце.

Подели

Comments are closed.