Србија напредује ка ЕУ

0

Србија, уз свесрдну подршку Европске комисије, успешно и континуирано напредује на европском путу, оценио је у Београду европски комесар за буџет и људске ресурсе Гинтер Етингер у разговору са председником Србије Александром Вучићем. Вучић и Етингер разговарали су о европским интеграцијама, фондовима ЕУ и заједничким пројектима, а високи европски званичник нагласио је да му је “веома важно да зна шта су очекивања Србије у погледу европских фондова”.

“Имамо конструктивне односе и – без обзира на различите изазове и препреке – Србија уз свесрдну подршку Европске комисије успешно и континуирано напредује на свом европском путу”, оценио је Етингер.

“Србија је спремна да искористи позитиван тренутак отворен стратешким документом Европске комисије о кредибилној политици проширења на западни Балкан”, рекао је председник Србије. Вучић је оценио да “нови предлог буџета ЕУ представља добар пример, чије би елементе требало искористити”, нарочито оне који се тичу додатних улагања у иновације, инфраструктуру и пољопривреду, саопштено је из кабинета председника Србије. Вучић сматра “веома важним” и то што садашњи предлог буџета подразумева и значајно повећање издвајања за претприступну помоћ кандидатима и потенцијалним кандидатима. Он очекује “снажнији наставак подршке Европске комисије за убрзање процеса преговора о приступању”, уз оцену да из извештаја Европске комисије “јасно произлази да Србија спроводи бројне политичке и економске реформе”. Председник Србије истакао је спремност да, у складу са оценама и препорукама представљеним у Извештају ЕК, Србија “приступи даљим реформама”.

Подели

Comments are closed.