Стилијанидес: Још 4 милиона евра за исхрану избеглица у Србији

0

Европска унија ће издвојити још четири милиона евра за исхрану избеглица у прихватним центрима у Србији, најавио је европски комесар за Комесар за хуманитарну помоћ и управљање ванредним ситуацијама Христос Стилијанидес, који је заједно са министром рада и социјалне политике Александром Вулином посетио прихватни центар у Крњачи код Београда.

Стилијанидес је новинарима рекао да је реч о хуманитарној помоћи, као и да је дошао у Крњачу да покаже солидарност са избеглицама и спремност ЕУ да настави да им помаже.

Европски комесар је оценио да се ситуација са избеглицама променила у протеклих годину дана када је прошли пут посетио Србију и да сада ти људи остају у Србији дуже времена него раније.

Стилијанидес сматра да је зато потребно отворити још прихватних центара.

Он је захвалио Влади Србије и грађанима на солидарност и помоћи избеглицама истакавши да Европска унија стоји уз Србију.

Стилијанидес је подвукао да је ЕУ само за хуманитарну помоћ избеглицама дала Србији више од 20 милиона евра, а да је помоћ у суочавању са избегличком кризом стизала и из других фондова Уније.

Вулин је рекао да Србија неће градити нове прихватне центре, да има места за све који траже смештај, као и да је тренутно у свим центрима нешто више од 6.000 људи, а да је у Београду око 1.200 избеглица на улици и да они могу да затраже смештај у неком од прихватних центара.

Он је поручио да ће Влада Србије наставити да збрињава мигранте и да ће помоћ бити пружена и онима који су затражили азил, али и онима који то нису учинили.

Подели

Comments are closed.