Ступио на снагу ажурирани акт о блокирању којим се подупире нуклеарни споразум с Ираном

0

Као одговор на прву групу изнова уведених санкција САД-а Ирану, данас је на снагу ступио ажурирани акт о блокирању чији је циљ да се смањи ефекат санкција на интересе предузећа из ЕУ која законито послују у Ирану.

Ажурирани акт о блокирању је део подршке Европске уније континуираном, пуном и делотворном спровођењу Заједничког свеобухватног акционог плана, односно нуклеарног споразума с Ираном, између осталог одржавањем трговинских и привредних односа између ЕУ и Ирана који су нормализовани након што су на основу нуклеарног споразума укинуте санкције повезане с нуклеарним програмом.

Саопштење за медије и одговори на често постављања питања су доступни на интернету, као и заједничко саопштење које су потписали висока представница/потпредседница Федерика Могерини и министри спољних послова Француске Жан-Ив ле Дријан, Немачке Хајко Мас и Уједињеног Краљевства Џереми Хант о санкцијама које су САД поново увеле Ирану након што су се повукле из споразума.

Све релевантне информације о ажурираном акту о блокирању можете наћи овде, као и ажурирани анекс акта о блокирању, смернице за једноставније разумевање аката те имплементациону уредбу о критеријумима.

Подели

Comments are closed.