Уводна конференција пројекта Подршка Комисији за контролу државне помоћи

0

У петак 17. маја, у Београду ће бити одржана уводна конференција пројекта „Подршка Комисији за контролу државне помоћи“, који финансира Европска  унија са скоро милион евра из претприступних фондова (IPA 2014).

Конференцију, која ће бити одржана у „Аероклубу“ с почетком у 10 часова, организују Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније и тим пројекта. Уводна обраћања одржаће државни секретар Министарства финансија Републике Србије Јелена Танасковић, шеф Другог сектора операција Делегације Европске уније у Републици Србији Штефан Худолин, председник Комисије за контролу државне помоћи у Републици Србији Владимир Антонијевић, заменица председника Савета за заштиту конкуренције Републике Литваније Јурате Шовиене и вођа пројектног тима Радмила Михић.

Пројекат има за циљ пружање подршке Влади Републике Србије, а посебно већ постојећим институцијама за контролу и доделу државне помоћи, у усклађивању правила и процедура у тој области са правним тековинама Европске уније и њиховој примени. Пројектом управља Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Пројекат је започео у фебруару 2019. године и трајаће до фербуара 2021, уз буџет од 999.000 евра. Спроводи га конзорцијум који предводи Alternative Consulting у сарадњи са DMI France и Саветом за заштиту конкуренције Републике Литваније.

Подели

Comments are closed.