Уз подршку ЕУ и Швајцарске почело реновирање Дома културе у Бабушници

0

У Бабушници су  почели радови на санацији фасаде и замени столарије зграде Дома културе чиме ће се значајно унапредити енергетска ефикасност објекта као и услови за рад ове и других општинских установа које се налазе у саставу исте зграде – Народне библиотеке, Туристичке организације Општине и Месне заједнице.

Овај пројекат за који су Европска унија и Влада Швајцарске, преко развојног програма Европски ПРОГРЕС, определиле 100.000 евра, а општина Бабушница 11.630 евра, допринеће тако очувању животне средине, смањењу потрошње електричне енергије, док ће реновирани простор отворити могућност за унапређење културног живота становништа.

Током и након реализације пројекта водиће се рачуна о принципима доброг управљања те ће општина Бабушница израдити програм енергетске ефикасности и формираће комисију за мониторинг и евалуацију програма.

Како је предвиђено радови би требало да буду завршени у року од месец дана, а извођач радова је грађевинска фирма КИМТИМ из Пирота која је изабрана на тендеру који је расписала општина Бабушница.

Активности Европског ПРОГРЕСа, програма који доприноси одрживом развоју јужне и југозападне Србије, Европска унија и Влада Швајцарске подржава са укупно 24,46 милиона евра. Програм има за циљ да ојача локалну администрацију, створи повољније окружење за развој инфраструктуре и привреде као и побољшање спровођења политика у области социјалне инклузије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Општине обухваћене програмом – Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин на југозападу Србије, као и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац на југоистоку земље.

Подели

Comments are closed.