Уз подршку ЕУ Шид и Сремска Митровица добили теренска возила за ванредне ситуације

0

На Тргу културе у Шиду, Штефан Худолин из Делегације ЕУ у Србији уручио је кључеве возила Шкода Кодиаq заменику председника општине Шид Зорану Семеновићу, а потом и градоначелнику Сремске Митровице Владимиру Санадеру. Ова два возила која су намењена штабовима за ванредне ситуације Општине Шид и Града Сремска Митровица  набављена су у оквиру пројекта “ERNOW – Одговор на ванредне ситуације –САДА“

Током трајања пројекта биће коришћена за теренски рад професионалних јединица, транспорт чланова пројектног тима, као и за превоз опреме.

Пројекат ERNOW је део програма прекограницне сарадње који финансира Европска унија.  Траје од 02. септембра 2016. до 01. марта 2018. године, а његов циљ је побољшање сигурности имовине и лица која живе у подручјима склоним плављењу и другим природним опасностима, као и успостављање функционалног система заштите и спасавања како би се умањили евентуални губици због поплава.

Циљ пројекта је такође, јачање сарадње и координације између општина у сливу реке Саве, као и јачање капацитета у смислу адекватног опремања и усавршавања јединица за заштиту и спасавање у циљу побољшања ефикасности хитног одговора у случају природних катастрофа.

Подели

Comments are closed.