Фабрици и Кубуровић о Поглављу 23

0

Министарка правде Нела Кубуровић и шеф Делегације ЕУ у Србији амбасадор Семо Фабрицији разговарали су о активностима које је спровело Министарство правде у циљу испуњења мера дефинисаних у оквиру Акционог плана за Поглавље 23, наводи се у саопштењу из кабинета министраке.

Министарка је указала да је отворена јавна расправа за Нацрт закона о спречавању корупције, који је усаглашен са препорукама ГРЕКО експерта, а чијим ће усвајањем Србије у потпуности испунити једну од препорука овог тела.

Као највећи изазов тренутно, министарка правде је истакла рад на ревидирању Акционог плана за Поглавље 23. Указала је да је у току достављање коментара на први радни текст ревидираног Акционог плана од стране стручне јавности и цивилног друштва, након чега ће се текст са тим коментарима проследити Европској комисији на мишљење.

Амбасадор Фабрици је поздравио продужење рока за доставу коментара и указао да је битно да све стране буду позване да учествују” наводи се у саопштењу.

Амбасадор Фабрици и министарка Кубуровић су разговарали и о процесу усвајања уставних амандмана у области правосуђа, који ће се по уверењу министраке наћи на дневном реду редовног пролећног заседања на дневном реду Народне скупштине, саопштено је из кабинета министраке Кубуровић.

Подели

Comments are closed.