Фабрици: Правична конкуренција основни елемент транспарентног пословног амбијента у Србији

0

Сем Фабрици, шеф Делегације ЕУ у Србији, састао се данас са Милојем Обрадовићем, председником Комисије за заштиту конкуренције.

Амбасадор Фабрици је изразио велико поштовање према раду Комисије, као и према напретку постигнутом протеклих година посебно у промовисању правичне конкуренције и бољем упознавању јавности у Србији са питањима конкуренције.

“Правична конкуренција је основни елемент транспарентног пословног амбијента у Србији. Европска унија веома цени оно што је Комисија за заштиту конкуренције урадила последњих година – тај напредак је препознат и у Извештају Европске комисије о Србији за 2018. годину. Ми подстичемо Комисију да настави тим путем и позивамо све релевантне актере да обезбеде Комисији могућности да настави да извршава своју надлежност на потпуно независан начин”, нагласио је Фабрици.

Европска унија ће наставити помно да прати рад органа надлежних за конкуренцију и државну помоћ. То је нарочито важно у светлу примене мерила за отварање Поглавља 8 – Конкуренција, како би могли да започну приступни преговори о овој теми.

Подели

Comments are closed.