Фабрици: Србија и читав Балкан су на листи приоритета ЕУ

0

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић представила је шефу Делегације ЕУ у Србији, амбасадору Сему Фабрицију пројекте који се граде посебно у инфраструктури и реформи железнице, али и резултате у области родне равноправности и побољшања положаја Рома и Ромкиња у Србији.

Михајловићева је Фабрицију представила резултате у оквиру поглавља 14 и 21 – Транспортна политика и Трансевропске мреже, саопштено је из њеног кабинета.

„Водите врло значајно министарство и задовољни смо сарадњом коју имамо, а желимо да она буде још значајнија, јер су Србија и читав Балкан на листи приоритета Европске уније“, изјавио је амбассадор ЕУ Фабрици.

Он је истакао и да Европска унија подржава и жели да учествује у инфраструктурним пројектима који имају за циљ модернизацију Србије, наводи се у саопштењу.

„Све пројекте реализујемо поштујући стандарде ЕУ. Министарство које водим имало је свих претходних година одличну сарадњу са Делегацијом ЕУ и радује ме да ћемо и са Вама наставити политику реформи и модернизације Србије“, истакла је Михајловић.

Фабрици је истакао да је Европска унија са посебном пажњом испратила усвајање Индекса родне равноправности, с обзиром на то да је Србија једина земља ван ЕУ која је то учинила, похваливши достигнућа која је Координационо тело за родну равноправност постигло у претходном периоду.

„Закон о родној равнправности је важан за Брисел и заслужује сву нашу пажњу“, нагласио је Фабрици.

Подели

Comments are closed.