Шабац: Унапређење услова за инвестирање уз подршку ЕУ

0

Северозападна радна зона у Шапцу добиће бољу инфраструктуру након радова које финансира Европска унија. У наредном периоду, биће изграђено око километар коловоза, а предвиђено је и постављање водоводне мреже, фекалне и атмосферске канализације.

Вредност радова је 710.000 евра, финансије су обезбеђене у оквиру пројекта ЕУ ПРО, а циљ је побољшање инвестиционе климе у Шапцу.

Град Шабац је добрим предлогом пројекта добио средства за даљи развој и ширење индустријске зоне, те продају парцела новим инвеститорима, а већ сада имамо интересовање за куповину 11,7 хектара“, каже градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и додаје да је севернозападна индустријска зона највећа зона у Србији, у којој тренутно послује 50 страних и домаћих компанија.

Град Шабац је поуздан партнер Европској унији и до сада је уз подршку ЕУ реализовао пројекте укупне вредности 30 милиона евра, истиче градоначелник Зеленовић.

„Драго нам је што можемо да посетимо радове на једном од девет пројеката унапређења пословне инфраструктуре које ЕУ финансира преко програма ЕУ ПРО са укупно 4,5 милиона евра. Реализацијом ових пројеката, стварају се услови за економски развој локалних самоуправа, односно привлачење инвестиција и отварање нових радних места“, каже менаџерка програма ЕУ ПРО Оливера Костић. Она додаје и да су Шабац и Сокобања локалне самоуправе које су прве отпочеле реализацију пројекта пословне инфраструктуре.

ИЗ ЕУ ПРО подсећају да је Европска унија определила укупно 25 милиона евра за програме који се реализују у партнерству са Владом Србије, са циљем да се допринесе друштвено-економском развоју земље.

Подели

Comments are closed.