Ambasador Fabrici u Novom Sadu na obeležavanju 30. godišnjice „Žan Mone“ aktivnosti

0

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, prisustvovaće događaju povodom obeležavanja 30. godišnjice „Žan Mone“ aktivnosti. Ceremonija i debata sa studentima održaće se na fakultetu FIMEK u Novom Sadu u ponedeljak, 20. maja.

Događaj će otvoriti predsednica Saveta univerziteta Privredna akademija, prof. dr Marijana Carić, nakon čega će se obratiti rektor Univerziteta prof. dr Mirko Kulić i  ambasador Fabrici. Fokus debate biće na procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana.

„Žan Mone“ aktivnosti su inicijativa kojom se promoviše izuzetnost u predavanjima i naučnim istraživanjima na polju studija u oblasti Evropske unije na svetskom nivou. Aktivnosti takođe promovišu dijalog između akadamske zajednice i političkih aktera, sa ciljem da se poboljšaju EU politike.

Inicijativa je dobila ime po jednom od osnivača EU i deo je Erasmus+ programa. Do sada je kroz aktivnosti pokrenuto više od 5200 projekata u preko 100 država. Obuhvaćen je veliki broj oblasti, poput istorije, politike, ekonomije, prava i drugih disciplina. U okviru „Žan Mone“ aktivnosti, formirana je i snažna i dinamična profesionalna mreža na svetskom nivou.

Podeli

Comments are closed.