„Bečki ekonomski razgovori“ u Beogradu

0

U Beogradu će se u nedelju i ponedeljak, 21. i 22. maja, pod pokroviteljstvom predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera, u Privrednoj komori Srbije, održatiBečki ekonomski razgovori – sastanak u Beogradu 2017“.

Govornici na „Bečkim ekonomskim razgovorima – sastanak u Beogradu u 2017.“ su ličnosti koje predstavljaju širok spektar preduzeća i korporacija iz javnog života, institucija i organizacija ne samo iz Evrope, već i celog sveta i koji sebe smatraju odgovornima za unapređenje ekonomskog razvoja celog regiona i zajedničku evropsku budućnost. Program skupa možete videti na linku

Sama činjenica da se Bečki ekonomski razgovori u Beogradu u 2017. održavaju pod pokroviteljstvom Žana-Kloda Junkera, govori u prilog ulozi koju Srbija ima u ekonomskoj saradnji u čitavom regionu u kontekstu evropskih integracija, zbog čega je Bečki ekonomski forum veoma zahvalan Delegaciji Evropske unije u Beogradu na podršci za realizaciju Bečkih ekonomskih razgovora u Beogradu u 2017, navodi se u saopštenju Bečkog ekonomskog foruma.

Bečki ekonomski forum je veoma ponosan na činjenicu da se „Bečki ekonomski razgovori – sastanak u Beogradu“ organizuju zajedno sa Savezom ekonomista Srbije i uz veliku podršku Privredne i industrijske komore Srbije.

„Bečki ekonomski razgovori – sastanak u Beogradu“ će biti usredsređeni na tri teme: odgovornost prema regionalnom povezivanju, potrebi da se podstakne regionalna saradnja na evropskom putu i investicione mogućnosti u regionu sa naročitim akcentom na pozitivan privredni razvoj Srbije. Učešće je prijavilo preko 200 učesnika iz 19 zemalja.

Naročiti cilj Bečkih ekonomskih razgovora u Beogradu je da se istakne značaj regionalne privredne saradnje koja bi mogla da čitav region učvrsti na zajedničkom evropskom putu kao i da insistira na velikoj odgovornosti regionalnih lidera u tom kontekstu.

Bečki ekonomski forum teži evropskoj sadašnjosti i budućnosti regiona. Bečki ekonomski forum na regionalnu privrednu saradnju gleda kao na značajan element stabilnosti i osnovu za prosperitet celog regiona i ujedinjene Evrope koja nam je neophodna!

Bečki ekonomski forum predstavlja platformu za postizanje ovog cilja koji nastoji da ostvari intenziviranjem regionalne privredne saradnje fokusiranjem na konsolidaciju regionalnog ekonomskog područja čime doprinosi i konsolidaciji čitave Evrope.

Opšte informacije

Bečki ekonomski forum je privatno organizovana, ekonomski orijentisana, nevladina i od vladâ nezavisna organizacija, osnovana 2004, koja se vremenom razvila u najznačajniju ekonomsku platformu u Evropu sa sedištem u Beču.

Osnovni ciljevi

Popularizacija i promovisanje investicionih prilika u regionu od Jadranskog do Crnog mora.

Da na osnovu istraživanja daje impuls za i ukazuje na zajedničke projekte koji su neophodni regionu na kraći, srednji i duž rok i da promoviše njihovo sprovođenje.

Cilj Foruma je promocija privredne saradnje između zemalja i teritorija od Jadranskog do Crnog mora iz sedišta u Beču.

Podeli

Comments are closed.