Deset gradova u užem izboru za titulu Evropske prestonice inovacija 2017

0

Deset gradova – Orhus, Berlin, Kopenhagen, Helsinki, Nica, Pariz, Talin, Tampere, Tel Aviv i Tuluz – nalaze se u užem izboru kandidata za Evropsku prestonicu inovacija.

Nezavisna komisija stručnjaka izabrala je finaliste između 32 grada kanditata koji koriste inovativne ideje da poboljšaju kvalitet urbanog života u još više uključuju građane u zajednice.

Karlos Moedaš, komesar za israživanja, nauku i inovacije, rekao je: “Svaki novi izbor za Evropsku prestonicu inovacija pokazuje inspirativnije i inovativnije ideje iz cele Evrope. Ovogodišnja snažna konkurencija dokazala je koliko su bogati životom naši lokalni inovativni ekosistemi. Putovanje je do sada bilo veoma uzbudljivo, a najbolje tek dolazi. Radujem se objavi pobednika u novembru i daljoj saradnji sa njima.”

Grad pobednik će biti poznat na Veb samitu u Lisabonu 7. novembra i dobiće milion evra za dalju podršku inovativnim aktivnostima grada, dok će dva drugoplasirana grada dobiti po 100 hiljada evra. Među dosadašnjim pobednicima su Barselona 2014. godine i Amsterdam 2016.

Više informacija o gradovima finalistima možete naći u ovim vestima i na iCapital internet strani.

Podeli

Comments are closed.