Devenport: Agencija za lekove pravi primer saradnje u procesima evropskih integracija Srbije

0

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije je “pravi primer saradnje u procesima evropskih integracija, naročito pošto je Srbija ušla u novu fazu odnosa sa EU i pregovara o članstvu”, rekao je šef Delegacije EU Majkl Devenport prilikom posete ovoj organizaciji.

Evropska unija uložila je značajan novac za obrazovanje zaposlenih, softvere i IT opremu, kao i u opremanje Nacionalne kontrolne laboratorije, doprinevši da Agencija za lekove omogući građanima da imaju kvalitetne, efikasne i bezbedne lekove, rekao je tom prilikom direktor agencije Saša Jaćović.

image(1)

Od 2001. Godine EU je uložila oko četiri miliona evra za izradu pravnog okvira za farmaceutsku industriju, kupovinu opreme za laboratorije i softvere.

Jaćović je najavio nove razgovore sa stručnjacima Evropske unije kako bi zakonska regulativa o lekovima i medicinskim sredstvima bila potpuno usklađena sa evropskom.

Još o ovome pročitajte na: europa.rs/projects/projektne_aktivnosti/3841/Agencija+za+lekove+i+medicinska+sredstva+Srbije+finansirana+od+strane+EU+%E2%80%93+primer+uspeha.html

Podeli

Comments are closed.