Efikasna javna uprava uz podršku EU

0

Pred početak sastanka radne grupe za reformu javne uprave u Srbiji, direktorka za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susedstvo i politiku proširenja Genoveve Ruiz Kalavere rekla je da je cilj da javna uprava bude efikasna i odgovorna u obezbeđivanju važnih usluga građanima, a EU će biti u Srbiji kako bi se te reforme sprovele po najvišim standardima.

“Bilo mi je zadovoljstvo da budem u Beogradu sa komesarom Johanesom Hanom kada smo odobrili sektorsku podršku od 80 miliona evra za reformu javne uprave”, rekla je Kalavere.

FoNet

Ona je istakla da je impresionirana preduzetim merama i da Unija ostaje partner Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da će ove godine početi povlačenje 80 miliona evra koje je Srbija dobila od EU za reformu javne uprave.

Ona je novinarima rekla da sva sredstva neće moći da budu povučena ove godine ali da će nastojati da taj iznos bude što veći i naglasila da je ta budžetska podrška EU namenjena za spovodjenja Strategije za reformu javne uprave.

Kako je istakla, prva faza te reforme bila je racionalizacija javne uprave i da se sada ide na reorganizaciju javnih službi.

“Cilj je da se pruži što efikasnija usluga gradjanima i to u ključnim sektorima, zdravstvu, prosveti i socijalnoj zaštiti”, rekla je Brnabić.

Podeli

Comments are closed.